HTML

jabfc

Néhány fiatalnak pár sör után jó ötletnek tűnik focicsapatot csinálni. De ez csak újabb ürügy további sörök elfogyasztására. Igazi sportemberek.

Friss topikok

  • Luckeey: - ...és kedves kolléga , megmondaná mit is csinál egy girátor? - Háát.. őőő... Girálgat jobbra is.... (2009.06.02. 01:21) Bashponthu életérzés: Girátor
  • Mr. Teddy: Igazából ezt a törölközős dolgot a "Galaxis utikalauz stopposai" című könyvből kölcsönöztem, ahol ... (2009.06.01. 16:30) P10, avagy az idény vége
  • Luckeey: Kösz hogy megfogadtad tanácsomat és immáron a világhálón megörökíted mindazt az ökörség áradatot, ... (2009.05.23. 22:49) üdvözlet

Linkblog

Szavazás

P10, avagy az idény vége

2009.05.25. 23:49 Dr.Flowerpower

Ugye mindenki számára ismerős az a kép amikor, az utolsó percekben a pálya szélén szurkolók százai várják a lefújást, hogy a pályára rohanhassanak, és ott a játékosokkal együtt énekeljék a "we are the champions"-t? Na akkor ezt tessék is gyorsan elfelejteni. A csapaton kívül jó ha van 4 szurkolónk, ami a probléma kisebbik része. A nagyobbik, hogy ugye nem lettünk elsők. Olyannyira nem, hogy 10. helyen végeztünk. Persze ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy megünnepeljük ezt a teljesítményt.

Úgy néhány hete Zsolti, a csapatkapitány elénk állt, és a következőket mondta:"Egy célunk lehet már csak, megnyerni a maradék 2 meccset". Hiába próbált a "mester" Mourinho-t megszégyenítő ügyességgel győztes csapatot csinálni belőlünk, bizonyos kivételektől eltekintve(Mindenki látott már kínai gyorsbüfét...) kutyából nem lesz szalonna. De az utolsó szeánszot nagy várakozás előzte meg. Nem igazából a játék, hanem az eredmény megünneplése miatt(ki hitte volna). Kalmi például még arra is képes volt, hogy kivételesen ne üres levelekkel spammelje a levlistánkat, hanem "kreatív" ötletekkel.

Az alapvető szabály, amit mindneki tud, és ennek ellenére mindenki következetesen meg is szeg most sem lett betartva, miszerint csak az első sört nem szabad megvenni. Mivel a csapatból többeknek is az első sör tulajdonképpen az első 3-4 sört jelentette, így rögtön jó ötletnek tűnt további alkoholok elfogyasztása mellett megszabadulni a megmaradt önbecsülésünktől is. Mikor már nem volt kellően kínos téma, amit közterületen azért mégsem érdemes megvitatni még a legjobb barátainkkal sem, pláne nem olyan hangerővel, hogy három háztömbbel arréb is túlharsogjuk a több 100 TVből egyszerre felhangzó, mindenki által (túl)jól ismert "úúúj, ééleet, rááád," kezdetű szignált, megjelent Gábor. Gáborról azt érdemes tudni, ha őt este 10 után látom, akkor másnap rendszerint telefonos segítséget kell kérnem az este felidézéséhez. Hasonlóképpen van ezzel Árpi is, azzal a különbséggel, hogy ő régebb óta ismeri Gábort, és gyakrabban is találkozik vele. Ő volt az első és talán az egyetlen, aki felismerte, hogy nagyjából innentől nincs visszaút. És valóban az este fordulópontja tényleg ez a mozzanat lett.

Egy fél órára magára hagytam a társaságot, tegyenek belátásuk szerint. Mire visszatértem addigra Luki eltűnt. Szerencsére nem a balesetin kötött ki, hanem csak hazahúzott, ami az este későbbi részét ismerve igen bölcs lépésnek tűnik. Volt egyfajta rossz előéretem, miszerint ha Gábor és Árpi a kezükbe veszik az események irányítását, annak a mellékhatásai hányinger, koordinációvesztés, memóriazavar lehetnek. Sajnos meg se lepődtem, mikor előkerült egy üveg vodka. Néhány tapasztalatlan, akik nem ismerik az Árpi-faktor kifejezést, rögtön panaszkodtak, hogy de ők a pálinkát jobban szeretik. Gábor jó házigazda révén nem jött zavarba hanem előszedett a szekrényből egy üveg pálinkát is. Időközben Árpi ismertette a játékszabályokat:

1.Mindenki iszik
2.Aki picsog, kettőt iszik
Hozzátenném a szabályokból következik, hogy az veszít, aki betartja a játékszabályokat. Innentől kezdve hadd ne részletezzem a történéseket. Sün úgy döntött, hogy itt az ideje rég dédelgetett DJ álmait megvalósítani. Zenei izlésének köszönhetően nem aratott osztatlan sikert. Zsolti csakis látva az egyre homályosabb atomrészeg kiskutya tekintetemet, betette a Diszkópatkányok főcimdalát. Szerencsére Gábor még időben érkezett és megszüntette az ovódát. Árpi mindeközben a renitenseket fegyelmezte:"Lendvai!Mitcsinálsz???Picsogsz bazzeg hallottam.Neeeee, halottam, hogy picsogsz bazzeg, kettőt iszol. Dede iszol a páleszból is mint a Bálint". Bálint aki egyébként a meccs utáni sörözések atyja, eddigre már tónusát vesztve lehorgasztott fejjel ült az egyik széken, és nemhogy "picsogni", beszélni sem volt ereje. A társaság ekkor méltatlanul kedett megfeledkezni Kalmiról, aki az elfogyasztott töménymennyiséggel exponenciális arányban közelített az embrió pózhoz az egyik sarokban, arca pedig azta fajta félelmet tükrözte, amit a szűzlányé "első érintése" estéjén.

A dolognak ott lett vége, hogy mikor Gábor és Árpi társaságában éppen vajaskenyeret fogyasztottam, megjelent Captain Zsolti vérben forgó szemekkel, hogy ő most aztán vezette kicsit a porcelánbuszt. 2 perccel később megjelent Bálint is, aki hasonló arccal, huncut mosollyal az arcán közöltre ugyanezt. Később kiderült, hogy a WC-t gyakorlatilag boxutcának használták, Zsolti 3 kiálláson, Bálint 2-n teljesítette a távot. Sün ismét kihasználta a kínálkozó lehetőséget és az este megkoronázására stílusosan betett egy kis Death Metalt.

Később a buszon hazafelé volt alkalmam végiggondolni, hogy ha így ünnepeltük meg a csapat 10. helyezését, mi lesz velünk ha egyszer tényleg megnyerjük a bajnokságot. Szerencsére a brazil válogatott előbb nyer Európa-bajnokságot, mint hogy ez bekövetkezzen. Isten óvjon minket a kontinensvándorlástól.
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jabfc.blog.hu/api/trackback/id/tr871143847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luckeey 2009.05.26. 00:03:28

Szép estétek lehetett, főleg Zsoltinak és Bálintnak ... :D
Azt hiszem majdnem teljes képet kaptam az eseményekről, a kifejezésmód pedig igazi hamisítatlan Cseta mesélés! :D
mééég ilyet!!!!

Nekem is mókás volt az estém.
Elbúcsúztam a boltnál némi alkohollal felfegyverkezett csapatunktól 23:50kor abban a reményben hogy villamosra pattanva elérem a 00:00kor induló vonatot a nyugatiból.
23:55kor felfedezve hogy NEMJÖN VILLAMOS időben Baaaaaszki, lesprinteltem némi sörrel a fejemben és 5kilós hátizsákommal a hátamon a Jászai-Nyugati távot pont 5 perc alatt. Utólag nem tűnt olyan jó ötletnek. Amúgy nem, éjfélkor nem nézik az embert hülyének aki fejvesztve rohan végig a körúton :D

Dr.Flowerpower 2009.05.26. 00:06:46

Mehettél volna a reggeli vonattal is. Bár akkor nem sprinteltél volna sehova. Mellesleg ha láttad mit vesznek Gáborék mér nem akadályoztad meg?

Luckeey 2009.05.26. 00:09:48

Éljeeeen sokáá
- Gábor és a Pálinka
- Sün és a Death Metaal
- Árpi és a játékszabályai
- Zsolti, Bálint és a porcelánbusz
- Petya és a cipőfűzői
- Kalmi és a levelei
- és természetesen CSEEETAAA

Luckeey 2009.05.26. 00:12:01

@Dr.Flowerpower: Árpi "csak egy" Vodkáért ment be, többiek "csak sört" vettek. Ha meg én is maradtam volna akkor 3an versengtünk volna a porcelánbuszért...

Mr. Teddy 2009.05.31. 02:38:47

Szóval az úgy kezdődött, hogy most sikerült regisztrálnom. Igen elvette az időmet a filmnézés, msn, ivás... Apropó ivás, meg kell mondjam most sem vagyok szomjas. Haverom felhív, jó ez tulzás, küld egy "Az SMS feladója visszahívást kér Öntől..." sms-t. Felhívom, 15 perc és nálad vagyunk, elmegyünk piáért, iszunk nálam, azt megyünk valamerre. Parancsot vettem, eljött, bolt, pia, (sör+mézes vilmos) megvétele, nála ivás. Faterja aztán jófej volt, ledobott minket kocsmába, ivás vol.2. Lényegében eltértem a tárgytól, szal ma ittam, és pont. Előfordult már ez máskor is, mint azon az ominózus meccs utáni estén is ahol koegákkal néztünk az aluminium doboz fenekére. Dr.Flowerpower (honnan jött a név?) nagyon jól megfogalmazta az aznapi estét, megerősíthetem úgy történt. Annyi kiegészítővel, hogy persze a kislányok hazamenetele után még nem ért véget az este. Az úgy volt, hogy Sün, Cseta, Gábor és jómagam maradtunk mint utolsó mohikánok. Gábor javaslatára menjünk át Margit szigetre. Ez meg is történt, bemegyünk ott egy helyre, igazából nem történt semmi, eltelt egy óra azt eljöttünk :D. Semmi említésre méltó nem történt, csak megjegyeztem, hogy a porcelánbusz tolgató verseny után még történt egy s más.

A lényeg, fasza a blog, remélem sokféle fajta írás lesz rajta, és legalább egy hely, ahol akár ketten hárman mint a puzzle-t összerakhatjuk "mi is történt a múltkori estén" :)

u.i.: Ja és Cseta for rektor és mindig legyen nálad törölköző!

uu.i: Kinek ígértem a Galaxis utikalauz stopposoknak könyvet?

Dr.Flowerpower 2009.05.31. 10:17:04

@Mr. Teddy: Igen minden hasonló este egy sms-sel kezdődik és színes ásításokkal végződik. Mellesleg nem értem minek legyen nálam törölköző, de ezentúl mindig lesz nálam.

Luckeey 2009.06.01. 01:20:59

@Dr.Flowerpower: Természetesen azért, hogy bárhonnan bármikor fel tudj ugrani Kalmihoz zuhanyozni!! Mi másért?

Mr. Teddy 2009.06.01. 16:30:47

Igazából ezt a törölközős dolgot a "Galaxis utikalauz stopposai" című könyvből kölcsönöztem, ahol a fő tanácsok között van:

"Ne ess pánikba, ne lepődj meg semmin, légy készen mindenre és főleg, mindig legyen nálad egy törülköző"

De ugye ahogy Luki is rávilágított egy hasznos funkciójára, hogy Kalminál bármikor lehessen zuhanyozni :)
süti beállítások módosítása